Unităţile şcolare din Gherla – pregătite pentru noul an de învăţământ

Peste tot pe unde am umblat zilele trecute în unităţile de învăţământ mirosea a var şi vopsea. Echipele de lucru finisau ultimele pregătiri în vederea primului clopoţel.

În municipiul Gherla Primăria a repartizat banii necesari reparaţiilor   încă la începutul anului, astfel,  fiecare unitate şcolară a putut să suporte cheltuielile de rigoare în perioada verii. Aşa s-a şi întîmplat.

În  cele patru licee , Şcoala Gimnazială nr.1 şi cinci grădiniţe  în perioada vacanţei de vară s-au executat toate lucrările de modernizare şi igienizare.

Cea mai mare investiţie s-a făcut în cadrul Liceului Teoretic „Petru Maior”, unde în ultimele săptămâni s-au schimbat toate geamurile (s-au montat geamuri termopan) la sălile de clasă şi în cele două laboratoare de informatică.

Au fost puse la punct şi cele 40 de săli de clase la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu”, iar la Liceul Tehnologic s-au zugrăvit sălile de clasă şi atelierele-şcoală.

Am luat legătura şi cu directoarea Şcolii Gimnaziale nr.1, Liliana Pop, care chiar conducea lucrările de refacere a acoperişului, distrus pe anumite părţi de furtuna ce s-a abătut în oraşul Gherla duminică, 3 septembrie 2017. Însă,  cu contribuţia pompierilor din localitate s-a refăcut mica „defecţiune” iar cei peste 600 de elevi nu vor avea de suferit de pe urma acestei calamităţi naturale.

La Şcoala Gimnazială nr.1 toată vara s-a lucrat la igienizarea celor 25 săli de clasă, fiind zugrăvite atât coridoarele, cât şi grupurile sociale. În viitor se va mansarda clădirea şi se va construi o sală de sport, un proiect mai vechi a administraţiei locale.

În încinta Liceului cu predare în limba maghiară  de pe strada Fermei a fost mai puţin de lucru, ţinând cont că unitatea a fost inaugurată toamna trecută, deci acolo totul este nou. Să nu uităm că tot la sfârşitul anului trecut acolo s-a predat elevilor o modernă sală de sport, o investiţie importantă în învăţământul gherlean.

În ceea ce priveşte unităţile preşcolare, la grădiniţele „Căsuţa Fermecată”, „Arici Pogonici” şi „Veseliei”(ultimele cu câte două locaţii)) totul este pus la punct, fiind reamenajate şi extinse terenurile de joacă pentru copii. De asemenea este rezolvată şi transportul elevilor din cele trei sate componente ale municipiului Gherla – Hăşdate, Silivaş şi Băiţa – în şcolile oraşului.

 

Szekely Csaba

foto: Ioan Moldovan

Stiri care te-ar putea interesa

Divertisment
shares0 views
Divertisment
shares0 views

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca va fi deschis astăzi. Programul complet

Adrian Loghin - Nov 24, 2017

Din 24 noiembrie, până în 30 decembrie, Clujul va fi energizat zilnic de activități și evenimente care sărbătoresc familionul sub…

Stiri din Judet
shares0 views
Stiri din Judet
shares0 views

Campania „Alege oaia!” va ajunge la Cluj-Napoca

Adrian Loghin - Nov 24, 2017

În perioada 25-26 noiembrie, caravana „Alege oaia!” va ajunge la Cluj-Napoca, pe platoul de la Expo Transilvania. Timp de două zile…

National
shares0 views
National
shares0 views

Actriţa Stela Popescu a decedat

Adrian Loghin - Nov 23, 2017

Actriţa Stela Popescu a murit, astăzi, la vârsta de 81 de ani. Actriţa a fost găsită la ora 15.50, de…