Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere! Poliţiştii au prins mai mulţi şoferi băuţi la volan

Polițiștii rutieri din întreg județul au acționat, cu efective mărite, pentru prevenirea accidentelor de circulație.

Ieri, 19 septembrie – Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere, nu au fost înregistrate accidente de circulație soldate cu pierderi de vieți omenești pe raza județului Cluj.        

Ieri, pe raza județului Cluj au fost organizate acțiuni pentru combaterea excesului de viteză, a conducerii sub influența băuturilor alcoolice sau nepurtării centurii de siguranță.

Acțiunile au avut drept scop responsabilizarea participanților la trafic, întrucât comportamentul acestora rămâne cel mai mare obstacol în îndeplinirea obiectivelor în domeniul siguranței rutiere.

Activitățile s-au subscris acțiunii „Focus on the road”, stabilită de Organizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa – TISPOL, la nivelul țărilor membre.

În cadrul acțiunilor derulate, în jurul orei 11:20, polițiștii au depistat un bărbat, de 60 de ani, din Sânpaul, județul Cluj, care circula cu un autovehicul pe strada 1 Decembrie 1918, din Cluj-Napoca, având o concentrație de peste 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în jurul orei 09:30, polițiștii rutieri din Dej au depistat un bărbat, de 29 de ani, domiciliat în Canada, în timp ce conducea un autovehicul pe strada Dragoș Vodă, din Dej, fiind sub influența substanțelor psihoactive.

În cele două cazuri au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută de Codul penal.

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Social-cultură
shares0 views
Actualitate, Social-cultură
shares0 views

15 deținuți din cadrul Penitenciarului Gherla vor participa la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

Gherleanul - Oct 19, 2018

Cincisprezece deținuți, femei și bărbați, din cadrul Penitenciarului Gherla, vor participa azi 19  octombrie , la Bursa locurilor de muncă…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

FOTO | Accident rutier grav în Cluj! Un bărbat de 41 de ani a decedat după ce s-a răsturnat cu maşina

Gherleanul - Oct 18, 2018

Un grav accident rutier a avut loc, în această seară, pe strada Sfântul Ioan din Cluj-Napoca. Un bărbat în vârstă…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Acţiune a poliţiştilor pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool

Gherleanul - Oct 18, 2018

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Dej au acționat pe DJ108 B, pe raza localității Recea Cristur, pentru prevenirea…