Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere! Poliţiştii au prins mai mulţi şoferi băuţi la volan

Polițiștii rutieri din întreg județul au acționat, cu efective mărite, pentru prevenirea accidentelor de circulație.

Ieri, 19 septembrie – Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere, nu au fost înregistrate accidente de circulație soldate cu pierderi de vieți omenești pe raza județului Cluj.        

Ieri, pe raza județului Cluj au fost organizate acțiuni pentru combaterea excesului de viteză, a conducerii sub influența băuturilor alcoolice sau nepurtării centurii de siguranță.

Acțiunile au avut drept scop responsabilizarea participanților la trafic, întrucât comportamentul acestora rămâne cel mai mare obstacol în îndeplinirea obiectivelor în domeniul siguranței rutiere.

Activitățile s-au subscris acțiunii „Focus on the road”, stabilită de Organizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa – TISPOL, la nivelul țărilor membre.

În cadrul acțiunilor derulate, în jurul orei 11:20, polițiștii au depistat un bărbat, de 60 de ani, din Sânpaul, județul Cluj, care circula cu un autovehicul pe strada 1 Decembrie 1918, din Cluj-Napoca, având o concentrație de peste 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în jurul orei 09:30, polițiștii rutieri din Dej au depistat un bărbat, de 29 de ani, domiciliat în Canada, în timp ce conducea un autovehicul pe strada Dragoș Vodă, din Dej, fiind sub influența substanțelor psihoactive.

În cele două cazuri au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută de Codul penal.

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

VIDEO | Grav accident la Cluj! O persoană a murit

Gherleanul - Jun 25, 2019

Un grav accident rutier a avut loc, în urmă cu puţin timp, pe strada Câmpul Pâinii din Cluj-Napoca. Un pieton…

Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

Caz incredibil la Buza: bărbat bătut şi răpit din propria casă! Poliţiştii l-au prins pe agresor când se îndrepta spre pădure

Gherleanul - Jun 25, 2019

Polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla au reținut pentru 24 de ore un bărbat în vârstă de 38…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Bărbat bătut şi jefuit pe o stradă din Dej! Agresorii sunt minori

Gherleanul - Jun 25, 2019

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Dej au identificat doi tineri bănuiți de comiterea…

Leave a Comment

Your email address will not be published.