Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere! Poliţiştii au prins mai mulţi şoferi băuţi la volan

Polițiștii rutieri din întreg județul au acționat, cu efective mărite, pentru prevenirea accidentelor de circulație.

Ieri, 19 septembrie – Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere, nu au fost înregistrate accidente de circulație soldate cu pierderi de vieți omenești pe raza județului Cluj.        

Ieri, pe raza județului Cluj au fost organizate acțiuni pentru combaterea excesului de viteză, a conducerii sub influența băuturilor alcoolice sau nepurtării centurii de siguranță.

Acțiunile au avut drept scop responsabilizarea participanților la trafic, întrucât comportamentul acestora rămâne cel mai mare obstacol în îndeplinirea obiectivelor în domeniul siguranței rutiere.

Activitățile s-au subscris acțiunii „Focus on the road”, stabilită de Organizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa – TISPOL, la nivelul țărilor membre.

În cadrul acțiunilor derulate, în jurul orei 11:20, polițiștii au depistat un bărbat, de 60 de ani, din Sânpaul, județul Cluj, care circula cu un autovehicul pe strada 1 Decembrie 1918, din Cluj-Napoca, având o concentrație de peste 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în jurul orei 09:30, polițiștii rutieri din Dej au depistat un bărbat, de 29 de ani, domiciliat în Canada, în timp ce conducea un autovehicul pe strada Dragoș Vodă, din Dej, fiind sub influența substanțelor psihoactive.

În cele două cazuri au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută de Codul penal.

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

O maşină a luat foc în parcarea subterană de la Iulius Mall

Gherleanul - Feb 20, 2019

Un incendiu a fost anunţat, în această după-amiază, prin apel la 112. O maşină a luat foc în parcarea subterană…

National
shares0 views
National
shares0 views

Cărțile de identitate vor fi înlocuite! Vor fi introduse elemente noi de securitate

Gherleanul - Feb 20, 2019

UE introduce măsuri de securitate mai stricte pentru cărţile de identitate, pentru a reduce frauda de identitate, anunţă Ministerul Afacerilor Interne. În data…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Bărbat ajuns în arest după ce a fost prins la volan fără permis

Gherleanul - Feb 20, 2019

Polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Dej au reținut pentru 24 de ore un bărbat, pentru comiterea infracțiunii de conducere…

Leave a Comment

Your email address will not be published.