Ziua Internaţională a Romilor va fi marcată şi la Gherla

Conform tradiţiei, în fiecare an, la începutul lunii aprilie  în ţara noastră se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Romilor. Aşa se întâmplă şi în municipiul Gherla, unde joi, 12 aprilie 2018, începând cu ora 18,00 în sala Casei Municipale de Cultură are loc spectacolul muzical „Melodii de primăvară”.

În cadrul acestei reprezentaţii tradiţionale evoluează orchestra „Lăutarii Ardeleni” condus de Siminic Bob, grupul de copii instrumentişti şi nu mai puţin de 26 de solişti de muzică populară. În repertoriul formaţiilor şi a interpreţilor figurează piese muzicale specifice acestei perioade, romanţe, dar şi cântece tradiţionale de muzică romanes.

 

Stiri care te-ar putea interesa

Eveniment
shares0 views
Eveniment
shares0 views

SIC | La 21 de ani a fost prins de poliţişti la volan, deşi nu deţine permis de conducere

Adrian Loghin - Apr 20, 2018

Poliţişti din cadrul Secției 7 Poliţie Rurală Gherla - Postul de Poliţie Comunal Sic au depistat în trafic un tânăr…

Actualitate, Social-cultură
shares0 views
Actualitate, Social-cultură
shares0 views

Poliţiştii din Gherla încearcă să prevină traficul şi consumul de droguri în liceele “Petru Maior” şi “Ana Ipătescu” (FOTO)

Adrian Loghin - Apr 20, 2018

Poliţia municipiului Gherla în colaborare cu specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog – Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Cluj…

Social-cultură
shares0 views
Social-cultură
shares0 views

Sărbătoare la Dej: Ziua Forţelor Terestre

Adrian Loghin - Apr 19, 2018

În fiecare an, la 23 aprilie se sărbătoreşte „ZIUA FORŢELOR TERESTRE”, al căror patron spiritual şi ocrotitor este Sfântul Mare…