A început şcoala şi la Penitenciarul Gherla | S-au înscris 62 de deţinuţi

Luni, 13 septembrie 2021, la Penitenciarul Gherla a avut loc festivitatea de deschidere a noului an şcolar pentru persoanele private de libertate.

La festivitate au participat cadrele didactice ce vor preda materiile de curs pe întreaga durată a anului şcolar și lucrători ai serviciului reintegrare socială din cadrul penitenciarului.

În anul şcolar 2021 – 2022 au fost înscrise 62 persoane private de libertate, obţinându-se o structură după cum urmează:

  • Nivel primar – 16 elevi;
  • Nivel gimnazial – 24 elevi ;
  • Nivel liceal, profil tehnlogic – 21 elevi;

Marți, 14.09.2021, la Secția Exterioară Cluj-Napoca va avea loc festivitatea de deschidere a noului an şcolar ‘’Programul A doua Șansă‘’ pentru 10 persoane private de libertate femei.

Ca şi în anii anteriori şi în acest an, pregătirea elevilor va fi susţinută de cadre didactice din cadrul Liceul Tehnologic Special Dej.

Administraţia penitenciarului a pregătit corespunzător spaţiile pentru desfăşurarea activităţilor educative, punând la dispoziţia elevilor şi profesorilor 6 săli de clasă, o cancelarie, o bibliotecă, dar şi rechizitele necesare fiecăruia dintre elevi.

Educaţia persoanelor private de libertate reprezintă o prioritate pentru administraţia penitenciarului, prin aceasta realizându-se pregătirea acestora pentru revenirea în societate şi sporirea şanselor de reintegrare în societate.

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Sport
shares0 views
Actualitate, Sport
shares0 views

Alexandra Văidăhăzan a câştigat pentru a doua oară competiţia sportivă Miss Universe

Admin - Sep 27, 2021

Sportiva Alexandra Văidăhăzan din Gherla a câştigat, weekend-ul trecut, pentru a doua oară titlul de Miss Universe. Competiţia s-a desfăşurat…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Acţiuni ale poliţiştilor la Gherla şi în localităţile din zonă! Au fost aplicate zeci de amenzi

Admin - Sep 27, 2021

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla au acționat în acest sfârșit de săptămână în scopul creșterii gradului de disciplină rutieră…

Actualitate, Sanatate
shares0 views
Actualitate, Sanatate
shares0 views

Centrul de vaccinare de la Gherla revine la programul de 12 ore

Admin - Sep 24, 2021

Începând de luni, 27 septembgrie 2021, centrul de vaccinare din sala de sport a Liceului Kemény Zsigmond Gherla revine la…