Acţiune a poliţiştilor pe DN1C pe trosonul Apahida – Bonțida | Au fost aplicate 27 de amenzi

La data de 12 aprilie, în intervalul orar 10-18, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuni Naționale și Europene au acționat cu scopul prevenirii accidentelor de circulație produse pe fondul depășirii limitei de viteză și a consumului de alcool.

În cadrul acțiunii, polițiștii au verificat și respectarea normelor de protecție sanitară în contextul pandemiei de Coronavirus, în mijloacele de transport persoane.

Acțiunea s-a desfășurat pe DN 1 C, trosonul Apahida – Bonțida.

Cu ocazia activităților desfățurate, au fost constatate un număr de 27 de abateri ale normelor în vigoare, fiind aplicate sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002R, privind circulația pe drumurile publice.

Dintre acestea, 17 sancțiuni au fost aplicate unor conducători auto care nu respectau regimul legal de viteză, față de 10 dintre aceștia fiind aplicată măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, ca urmare a depășirii limitei de viteză cu peste 50 km/h.

Alte 4 permise de conducere au fost reținute pentru alte abateri ale normelor rutiere în vigoare.

În cadrul acțiunii, în jurul orei 15.30, polițiștii din cadrul Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Nationale si Europene oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat de 52 de ani, din municipiul Dej.

Deoarece bărbatul emana halenă alcoolice, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concetrație de 0.69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului, fapta prevăzuta şi pedepsita de Codul penal.

În urma verificărilor efectuate cu privire la respectarea normelor impuse pe perioada stării de alertă, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views

Grav accident în Dumbrava! Un tânăr de 20 de ani şi-a pierdut viaţa

Admin - May 08, 2021

Un grav accident rutier a avut loc între Cluj şi Oradea. Un tânăr de 20 de ani a fost resuscitat…

Actualitate
shares0 views
Actualitate
shares0 views

Un bărbat care a condus beat şi fără permis a fost închis la Penitenciarul Gherla

Admin - May 07, 2021

La data de 6 mai, în urma activităților operative derulate, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla – Postul…

Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views

Bărbat din Bobâlna dat dispărut (FOTO)

Admin - May 07, 2021

Un bărbat în vârstă de 60 de ani, din comuna Bobâlna, sat Bobâlna, a plecat de la locuinţa sa la…