Al doilea Maraton al Vaccinării de la Cluj: aproape 4000 de persoane s-au imunizat (FOTO)

La a doua ediție a Maratonului Vaccinării – Împreună pentru Cluj, care a avut loc în weekend la Cluj-Napoca, s-au vaccinat 3.889 de persoane, dintre care 450 cu prima doză. Evenimentul s-a desfășurat timp de trei zile și trei nopți, începând de vineri, 4 iunie, ora 16:00 şi până luni, 7 iunie, la ora 8:00.

La Sala Polivalentă BT Arena au fost amenajate 16 de cabinete de vaccinare, ce au asigurat un flux continuu, non-stop, pentru persoanele care au venit la rapel sau pentru cei care au dorit să se vaccineze cu prima doză a vaccinului Pfizer-BioNTech.

Cei aproximativ 350 de voluntari care s-au implicat în această acțiune au fost cadre didactice medici, medici de familie, asistenți, rezidenți și studenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Dacă la prima ediție vârsta minimă a celor vaccinați a fost de 16 ani, acum s-au putut vaccina și copiii cu vârsta de peste 12 ani. Aceștia au venit la centrul de vaccinare din cadrul Maratonlui Vaccinării împreună cu un părinte sau cu tutorele legal, care a trebuit să își exprime acordul pentru vaccinarea minorului.

Persoanele care s-au vaccinat cu prima doză vor trebui să se adreseze pentru rapel altor centre de vaccinare în care se administrează vaccinul Pfizer-BioNTech.

Evenimentul a fost organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Instituția Prefectului – Județul Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Direcția de Sănătate Publică Cluj, Colegiul Medicilor Cluj, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, filiala Cluj și spitalele universitare din Cluj-Napoca și cu susținerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” Cluj, a Inspectoratului Județean de Poliție Cluj, a Inspectoratului de Jandarmi Județean „Alexandru Vaida Voevod” Cluj și a Grupării Mobile de Jandarmi „Ștefan Cicio Pop” Cluj-Napoca, precum și a companiilor private clujene și a reprezentanților mass-media, care s-au implicat în promovarea evenimentului.

„Încă un maraton de vaccinare de succes s-a încheiat cu satisfacția că am putut contribui la stoparea pandemiei și că le-am putut oferi acces facil la vaccinare tuturor celor interesați. Datorită organizării exemplare, procesul de vaccinare s-a desfășurat în condiții foarte bune și de această dată și fără incidente sau reacții adverse severe. Chiar dacă nu am căutat să atingem un anumit număr de persoane vaccinate pe durata Maratonului, ne bucurăm că toți cei care ne-a trecut pragul au înțeles care este importanța vaccinării și s-au prezentat într-un număr mare. Fiecare vaccin administrat reprezintă o victorie împotriva pandemiei și fiecare persoană care a venit să se vaccineze în timpul celor trei zile de maraton a fost primită cu bucurie și cu speranța că, pas cu pas, om cu om, vom reveni la normalitate. Astfel, în paralel cu centrele de vaccinare amenajate de instituțiile administrative locale și județene, în care orice persoană se poate vaccina fără programare, am reușit să le oferim membrilor comunității clujene încă o posibilitate de vaccinare. Le mulțumesc tuturor voluntarilor care, cu dedicare, entuziasm, empatie, responsabilitate și solidaritate, s-au dedicat acestei cauze.”, transmite prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Social
shares0 views
Actualitate, Social
shares0 views

Acţiune preventivă a poliţiştilor din Gherla în zona unităţilor şcolare

Admin - Jun 11, 2021

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, ai Biroului de Analiză și Prevenire a Criminălității, precum și polițiștii de proximitate din…

Actualitate, Sanatate
shares0 views
Actualitate, Sanatate
shares0 views

Gherla – în top 5 municipii din România cu cea mai mare rată de vaccinare anti-COVID

Admin - Jun 11, 2021

Municipiul Gherla se află pe locul 5 în topul municipiilor din România în ceea ce priveşte rata de vaccinare anti-COVID.…

Stiri din Judet
shares0 views
Stiri din Judet
shares0 views

Accident rutier în Panticeu provocat de un şofer beat! Ce alcoolemie avea

Admin - Jun 10, 2021

La data de 9 iunie, în jurul orei 18.40, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej au fost sesizaţi…