Bărbat din Olanda prins cu droguri pe Aeroportul Cluj! Mergea la un festival de muzică

Un cetăţean olandez a fost depistat de către polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Aeroport Cluj-Napoca având asupra sa, ascunse în bagajele personale, substanțe interzise, susceptibile a fi din categoria drogurilor și substanțelor psihotrope sau psihoactive.

Bărbatul a declarat că a venit în România pentru un festival de muzică de pe raza judeţului Cluj și că substanțele descoperite sunt destinate consumului propriu.

În cursul zilei de ieri, la Punctul de Trecere al Frontierei Aeroport Cluj-Napoca s-a prezentat pentru a intra în țară, călătorind din direcția Belgia, un bărbat în vârstă de 49 de ani, cetățean olandez.

În baza analizei de risc, bărbatul a fost selectat în vederea efectuării unui control amănunțit asupra bagajelor personale.

Cu ocazia controlului polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse în bagajele pasagerului, mai multe tipuri de substanțe interzise din categoria drogurilor, substanțelor psihotrope sau psihoactive: 5 capsule cu substanță vegetală de culoare verde olive susceptibilă a fi cannabis, în cantitate de 1 gram, și un plic transparent din plastic ce conţine praf de culoare albă, susceptibilă a fi amfetamină, în cantitate de 3,8 grame.

Din cadrul primelor cercetări a rezultat faptul că bărbatul a venit în ţara noastră la un festival din judeţul Cluj, iar substanțele descoperite asupra sa sunt pentru consum propriu în scop recreativ.

În cauză sunt derulate cercetări, sub coordonarea procurorilor din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Structura Teritorială Cluj, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept”, prevăzută la art. 3, alin 1 din Legea nr. 143/2000, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Divertisment
shares0 views
Actualitate, Divertisment
shares0 views

Benficii după UNTOLD 2022: Peste 60 de milioane de euro rămân în Cluj

Admin - Aug 12, 2022

Cea de-a șaptea ediție UNTOLD a fost una cu adevărat memorabilă, atât pentru fani și pentru artiști, cât și pentru…

Actualitate, Divertisment
shares0 views
Actualitate, Divertisment
shares0 views

Direcţia 5, Angela Rusu, Aurel Tămaş la festivalul Armenopolis de la Gherla

Admin - Aug 11, 2022

Direcţia 5, Angela Rusu, Aurel Tămaş, Ad Libitum Voices vor susţine concerte la festivalul Armenopolis de la Gherla. Evenimentul va…

Actualitate, Social
shares0 views
Actualitate, Social
shares0 views

Pelerinajul de la Nicula

Admin - Aug 10, 2022

Tradiționalul pelerinaj de la Nicula, care va avea loc cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, hramul mănăstirii din deal, se…