Consiliul Județean a finalizat asfaltarea drumului județean 161J Roșieni – Geaca (FOTO)

Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de asfaltare pe drumul județean 161J Roșieni – Geaca. Asfaltarea a vizat, astfel, sectorul cuprins între pozițiile kilometrice 4+300 și 7+100.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: ”Vestea bună pe care o dăm clujenilor e că acest drum județean a fost integral asfaltat după ce, în cursul anului trecut, am asfaltat și sectorul dintre joncțiunea cu DN 16 și Roșieni. Beneficiile sunt multiple, acest sector deservind o zonă vastă de pe direcția Cluj-Napoca – Apahida – Mociu și oferind un parcurs mai scurt și un acces mai rapid la lacurile de pescuit din localitățile Țaga, Geaca și din apropierea acestora”.

Anterior asfaltării, au fost executate lucrări constând în tratarea burdușirilor și a tasărilor, aducerea la profil și completarea acostamentelor, refacerea terasamentelor deteriorate, curățarea șanțurilor și a rigolelor, înlocuirea sau prelungirea de podețe, tăierea vegetației și a lăstărișului din vecinătatea carosabilului, refacerea timpanelor la podețe și a camerelor de cădere, realizarea fundației din blocaj de piatră brută și așternerea stratului de balast stabilizat.

Pentru completa finalizare a lucrărilor, în perioada următoare vor mai fi executate pe acest drum județean lucrări constând în realizarea de șanțuri și acostamente precum și marcaje rutiere.

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Grav accident între Gherla şi Fizeşu Gherlii! Un bărbat a murit, iar alte două persoane au fost rănite (FOTO)

Admin - Dec 03, 2021

Un accident rutier a avut loc azi, între localitățile Gherla și Fizeșul Gherlii, pe DJ109C, fiind implicate două autovehicule. Din…

Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views

Cutremur în apropiere de Dej

Admin - Dec 02, 2021

Un cutremur de suprafață, s-a produs, joi, în județul Cluj, conform Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului,…

Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views

Bărbat din Țaga prins la pescuit cu o plasă-setcă monofilament

Admin - Dec 02, 2021

La data de 1 decembrie, în jurul orei 02.30, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au fost sesizați cu privire…