Doi poliţişti din judeţul Cluj sunt cercetaţi pentru fapte de corupţie! Unul dintre ei a fost arestat

Doi poliţişti din cadrul IPJ Cluj sunt cercetaţi pentru infracţiuni de corupţie în legătură cu neaplicarea măsurilor legale în cazul constatării unor abateri la regimul rutier.

Unul dintre ei a fost arestat.

La data de 15.10.2021, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Cluj, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj şi în baza ordonanţelor de delegare, au desfăşurat activităţi procedurale într-un dosar penal care vizează activităţile infracţionale (luare de mită, abuz în serviciu în scopul obţinerii unui folos necuvenit şi fals intelectual) săvârşite de doi agenţi de poliţie din cadrul unei secţii rurale de poliţie din subordinea IPJ Cluj”, potrivit comunicat trimis, luni, de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Cluj.

De asemenea, a fost pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară la sediul secţiei de poliţie de care aparţin cei doi agenţi, ulterior aceştia fiind conduşi, în temeiul mandatelor de aducere, în faţa procurorului de caz, în vederea audierii lor ca suspecţi.

În fapt, cei doi agenţi de poliţie, în perioada mai-octombrie a anului 2021, au pretins, au primit şi au acceptat sume de bani, cuprinse între 200 şi 500 de lei, de la persoane care au comis abateri la regimul rutier pe raza judeţului Cluj, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu în mod corespunzător, respectiv neaplicarea sancţiunilor contravenţionale şi atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, cu prilejul întocmirii actelor de constatare a contravenţiilor”, se mai arată în comunicat.

În 16 octombrie, procurorul de caz a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de unul dintre agenţii de poliţie, iar privitor la celălalt agent de poliţie, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

foto: arhiva

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Grav accident între Gherla şi Fizeşu Gherlii! Un bărbat a murit, iar alte două persoane au fost rănite (FOTO)

Admin - Dec 03, 2021

Un accident rutier a avut loc azi, între localitățile Gherla și Fizeșul Gherlii, pe DJ109C, fiind implicate două autovehicule. Din…

Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views

Cutremur în apropiere de Dej

Admin - Dec 02, 2021

Un cutremur de suprafață, s-a produs, joi, în județul Cluj, conform Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului,…

Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views

Bărbat din Țaga prins la pescuit cu o plasă-setcă monofilament

Admin - Dec 02, 2021

La data de 1 decembrie, în jurul orei 02.30, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au fost sesizați cu privire…