Poveste de dragoste inedita in Santioana! El are 91 de ani, iar ea 38

Iosif şi Eugenia Balea, din localitatea clujeană Sîntioana, comuna Ţaga, sunt un cuplu demn de Cartea Recordurilor, iar diferenţa de vârstă dintre ei, de 53 de ani, aminteşte de cuplurile milionarilor de la Hollywood. Cu toate acestea, Iosif nu este milionar, ci un refugiat şi veteran de război, care a lucrat timp de 20 de ani la magazinul C.A.P.-ului din sat, vânzând biscuiţi „Eugenia” şi alte produse. Fără să-şi imagineze vreodată că, la bătrâneţe, îşi va „trage” o soţie cu acest nume şi cu care, deşi ea e surdomută, va avea o căsnicie de vis, relateaza gazetadecluj.ro.

Bătrânul e chiar vecinul meu din localitatea Sîntioana şi trebuie să vă mărturisesc faptul că eu l-am cununat, în ianuarie 2010, cu tânăra Eugenia. Atunci, pentru că ea e surdo-mută, ţin minte ca a fost nevoie de un translator mimico-gestual, aşa cum cere legea în asemenea situaţii” povesteste viceprimarul.

Explică apoi că-l cunoaşte pe vecinul său chiar din perioada când acesta era gestionar la magazinul C.A.P.-ului din sat: „La magazinul sătesc, omul vindea de toate. Eu, împreună cu ceilalţi copii din sat, intram în magazin şi primeam biscuiţi Eugenia, după ce îi ofeream, la schimb, ouă furate de prin coteţele vecinilor. Mulţi ani a lucrat acolo, de unul singur. El rezolva toate problemele – şi se descurca excelent. Mai ştiu că e văduv, de mult timp şi are trei copii mari, cu toţii pe la  casele lor. De asemenea, Eugenia are şi ea un băiat, în vârstă de 9 ani, pe care-l creşte sora ei, din localitatea învecinată, Mintiu Gherlii. Un alt lucru: el, fiind cel mai bătrân om din sat şi cunoscând perfect terenurile şi proprietarii lor, a făcut parte – imediat după 1990 – şi din comisia de fond funciar din comună.

În rest, ne întâlnim toată ziua prin sat, pe el şi pe Eugenia – şi mi-e clar că sunt foarte fericiţi împreună. Acum, de când bătrânul e bolnav şi nu iese din casă, ea e cea care face cumpărăturile, menajul, tot. Până nu demult – şi sunt de atunci vreo doi ani – mergeau pretutindeni, braţ la braţ, uneori chiar până la Gherla sau în alte părţi.  Şi – vă spun sincer – oamenii ăştia se iubesc, formează un cuplu care s-a format din dragoste, ca să fie împreună – şi nu din interes”!  apoi ne pune la dispoziţie un set de fotografii, color, de la ceremionia civilă oficiată chiar de către el, în2010. Studiind fotografiile cu atenţie, remarcăm că Eugenia este emoţionată ca o liceană şi trăieşte la maxim momentul, aşa cum va face şi-câteva minute mai târziu – când vom poposi la gospodăria ei.

Citeste toata povestea pe gazetadecluj.ro.

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Social
shares0 views
Actualitate, Social
shares0 views

Acţiune preventivă a poliţiştilor din Gherla în zona unităţilor şcolare

Admin - Jun 11, 2021

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, ai Biroului de Analiză și Prevenire a Criminălității, precum și polițiștii de proximitate din…

Actualitate, Sanatate
shares0 views
Actualitate, Sanatate
shares0 views

Gherla – în top 5 municipii din România cu cea mai mare rată de vaccinare anti-COVID

Admin - Jun 11, 2021

Municipiul Gherla se află pe locul 5 în topul municipiilor din România în ceea ce priveşte rata de vaccinare anti-COVID.…

Stiri din Judet
shares0 views
Stiri din Judet
shares0 views

Accident rutier în Panticeu provocat de un şofer beat! Ce alcoolemie avea

Admin - Jun 10, 2021

La data de 9 iunie, în jurul orei 18.40, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej au fost sesizaţi…