Razie în Dej şi în comunele din zonă! Aproape 100 de amenzi aplicate (FOTO)

Ieri, 19 octombrie în intervalul orar 05.45 – 13.00, peste 40 de polițiști din cadrul Poliției municipiului Dej și Secției 5 Poliție Rurală Dej, alături de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, au desfășurat o razie pe raza municipiului și a comunelor arondate.

Scopul activităților l-a constituit prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională, creșterea gradului de siguranță publică și rutieră, precum și verificarea respectării normelor de protecție sanitară pe perioada stării de alertă, pentru diminuarea riscului de răspândire a virusului Covid-19.

Astfel, polițiștii au intensificat activitățile de control în zonele de interes operativ  de pe raza municipiului și a comunelor, fiind de asemenea constituite filtre rutiere pe principalele artere de circulație, în vederea verificării și determinării tuturor participanților la trafic de a adopta o conduită responsabilă la volan.

În intervalul orar amintit, polițiștii au legitimat 208 persoane și au oprit pentru control în trafic aproximativ 110 autovehicule.

De asemenea, în cadrul raziei au fost întreprinse activități de amprentare și fotografiere, dar și de verificare a persoanelor aflate în izolare sau carantină.

Neregulile înregistrate au condus la aplicarea unui număr total de 98 de sancțiuni contravenționale în valoare de 13.885 de lei.

Cele mai multe dintre acestea, respectiv 57 de sancțiuni, au fost aplicate pentru abateri aduse normelor de circulație pe drumurile publice, respectiv 14 pentru nerespectarea prevederilor referitoare la portul centurii de siguranță, 11 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar restul pentru alte abateri.

În acest din urmă context, polițiștii au reținut un permis și au retras un certificat de înmatriculare.

Totodată, 19 sancțiuni au fost aplicate în acord cu Legea 55/2020, 18 în conformitate cu OUG 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români și alte 4 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

Exemple semnificative:

În cadrul raziei derulate, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej –  Biroul Rutier au depistat un conducător auto de 85 de ani, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe DN 1C, în localitatea Urișor, aflându-se sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru recoltarea mostrelor biologice.

Cercetările continuă în cauză, în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Grav accident între Gherla şi Fizeşu Gherlii! Un bărbat a murit, iar alte două persoane au fost rănite (FOTO)

Admin - Dec 03, 2021

Un accident rutier a avut loc azi, între localitățile Gherla și Fizeșul Gherlii, pe DJ109C, fiind implicate două autovehicule. Din…

Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views

Cutremur în apropiere de Dej

Admin - Dec 02, 2021

Un cutremur de suprafață, s-a produs, joi, în județul Cluj, conform Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului,…

Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views

Bărbat din Țaga prins la pescuit cu o plasă-setcă monofilament

Admin - Dec 02, 2021

La data de 1 decembrie, în jurul orei 02.30, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au fost sesizați cu privire…